Super sommervejr og perfekt cykelvejr

Den første weekend i juni bød på Grundlovsdag og perfekt cykel vejr. Det fik mange Team Odder medlemmer ud på cyklerne.

 

Purhj 050616 webNår sommervejret viser sig fra sin bedste side, er det skønt at være medlem af Team Odder.

 

Det betød også, at omtrent  35 rytter troppede op til søndagstræningen Grundlovsdag d. 5. juni, hvor Hold 1 og 2 slog sig sammen med 15 ryttere, som tog på en +100 km søndagstur syd for Horsens til Purhøj – en kort og hård stigning i bedste Ardenner stil. Purhøj er en gammel gravhøj, der har været brugt som tingsted – og sågar som samlingssted for hekse!

 

Men søndag formiddag var det dog ikke forbundet med hekseri, da Team Odders hurtigste røde ryttere kom flyvende op ad Purhøjs 360 meter stigning med 12,5% i gennemsnit. På det stejleste stykke når stigningsprocenten op på små 20%, hvilket gav flere af deltagerne minder om Team Odders Pariser tur i 2012 og turen op af Mur de Huy - den stejle bakke hvor forårsklassikeren Flèche Wallonne bliver afgjort. Heldigvis er turen op ad Purhøj ”kun” lidt under halv så lang. Det blev også til indlagt is og cola Vievand TisetKirke 050616 webstop på turen i det fantastiske vejr.

 

Hold 3 tog med 12 mand og kvinder en knap 70 kilometer tur over Virring til Stilling Sø bakken og videre mod Mårslet. Det gode vejr og varmen gjorde, at vanddunkene blev genfyldt ved Tiset Kirke, hvorefter Jelshøj og Fulden-bakken blev besteget, inden de solbrune næser blev vendt mod Klubhuset i Saksild langs kysten. En lille flok ryttere fra Odder slog derefter dog lige en sløjfe om Hou og Gosmer, inden de vendte hjem.

 

Dagens holdkaptajn på Hold 4 havde trukket en række tekniske træningsøvelser op af hatten til holdets 9 mænd og kvinder. Træningsøvelserne, der blandt andet fokuserede på ”det runde tråd” og strategisk gearskifte blev fordelt over træningsturens 78 kilometer, hvor Jeksen vest for Skanderborg blev passeret i højt humør.

 

Punktering 050616 webDesuden måtte holdkaptajnen (og klubbens formand) begrave hænderne dybt i lommerne og spendere en omgang kvaje-forfriskningerne, da han tidligere på sæsonen ikke havde fået fundet en substitut, inden han var smuttet til sydens sol med sin cykel - og kone? Men nu skulle den gæld være ude af verdenen – i hver til fald indtil han glemmer at melde afbud næste gang.

 

Med det fantastiske sommervejr var stemningen høj på alle holdene, og med alle de ekstra kilometer, der er blevet kørt over hele weekenden af Team Odders medlemmer, må der mindst være sat 5000 kilometer ind på den fælles træningskonto.

 

Næste søndagstræning er d. 12. juni med Stjerneløbet - en gammel og særdeles hyggelig Team Odder tradition, hvor der mikses hold på tværs af alle hastigheder og aldersgrupper. Stjerneløbet bliver også i 2016 afsluttet med de traditionelle grillpølser og noget koldt at drikke. Husk tilmelding på Podio af hensyn til indkøb :)

Sponsorer

bruhn grafisk

brolaeggeren logo

KvicklyOdder

megavin gul 300x100